Czosnkowo-imbirowa pierś z kurczaka

Dodał(a): kuchnia
Dla: 1 osób | Poziom trudności: łatwy | Czas przygotowania: ok. 30 min.

Składniki (10)

• filetu z piersi kurczaka: 800 gram
• ząbki czosnku: 3 sztuka
• Przyprawa do kurczaka: 1 sztuka
• oliwy z oliwek: 2 łyĹźka
• sok z cytryny: 0,5 łyĹźka
• sol: 0,5 łyĹźka
• pieprz: 0,5 łyĹźka
• słodkiej papryki: 0,5 łyĹźka
• seler naciowy: 0,5 łyĹźka
• cząbru: 0,5 łyĹźka

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Wlewamy oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i nacieramy pierś z kurczaka. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Mięso podałam z ugotowanymi warzywami.  




© 2013 Wszystkie prawa zastrzeżone.